עזיבת המקום אחרי שמונה עשרה

שאלה:

כבוד הרבנים שלום
האם יש חשש או בעיה לעזוב מיד את המקום אחרי שמונה עשרה בבית הכנסת או בבית ביחידות למשל מישהי שדופקת בדלת או קבלת שיחה בפון ?
האם יש הבדל בין גבר לאישה ?
אשמח למענה

תשובה:

בבית הכנסת יש להמתין עד קדושה, ולכל הפחות עד תחילת חזרת הש"ץ, ורק אז לחזור למקום, כאשר מתפללים ביחידות די לשהות כדי הילוך ד' אמות שהוא כמה שניות. הפסקה בדיבור בין שמונה עשרה לנפילת אפיים היא רק לדיבור מועט ונחוץ כמבואר במשנה ברורה בתחילת סי' קלא. כמובן הכל מדובר שחוזרים מיד כדי לא להפסיק חזרת הש"ץ קדושה קדישים ועוד.