לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

שם לילד על שם הסב – להוסיף שם אחר

שאלה:

יש לנו סבא עם שם מקובל אבל שאנו פחות רוצים האם ניתן להוסיף שם נוסף וזה עדין יקרא על שם הסב? אני מדגיש אין במקרה הזה שום עניין של כיבוד הורים אלא רק עניין שלנו לקרוא גם על שם הסב

תשובה:

מנהג גדולי הדורות תמיד היה שאפשר להוסיף, ואפשר גם לקרוא על שם שני אנשים יחד, כך רואים אצל גדולי האדמורים והרבנים שהיו נקראים על שם שני סבים יחד, כך נהג אגב גם הסטייפלר עם בנו הגר"ח קנייבסקי שליט"א, שקרא אותו על שם אביו – חיים וצירף גם את שם חמיו – שמריהו יוסף, ולא חשש שבכך הוא מבטל מכבוד אביו. נכון הדבר שלדעת החזון איש שני שמות הם בעצם שם אחד ארוך אחר מאחד השמות לבד [ונחלקו בזה פוסקים רבים, ראה אוצר הפוסקים סי' קכט סעי" יד בהרחבה] אבל לענין הצורך לקרוא בשם הסב נהגו שזה מספיק.

רק לזכור שאם מוסיפים שם, שיהיה שם יהודי שורשי שכך אנחנו בטוחים שהוא שם ראוי, ולא שם חדש שאין לו מקור וזכר.

מזל טוב ורוב נחת.