הנאה ממעשה שבת של נכרי

שאלה:

שלום.
אשה פלונית גרה רחוק ממקווה נשים, חוץ מתחום העיר(יותר מאלפיים אמה) ויום טבילתה חל בדיוק בליל יום טוב כך שהיא לא תספיק לחזור הביתה לפני תחילת יום טוב.
האם מותר במקרה כזה להזמין מונית ולשלם מראש (מדובר בחברת מונית של גויים) ולסדר מערב יום טוב שנהג נוכרי יחכה לה בזמן פלוני אחרי התחלת יום טוב ויקח אותה לביתה (כמובן יסבירו לנהג מראש באיזו דרך לנסוע כך שהאשה לא תצטרך להורות לו הדרך ביום טוב).
האם כזה דבר מותר ואם לא, מה על האשה לעשות האם לדחוק את הטבילה לזמן אחרי יום טוב או שיש דרכים איך לתקן את המצב)?
תודה רבה!

תשובה:

ודאי שהדבר אסור, שכן אסור ליהנות ממעשה שבת של גוי הנעשה עבור יהודי, זה כלל לא משנה התשלום, הנושא הוא שכל לחיצה על הגז נעשית בשבילה. ראה בסי' רעו ועוד וזהו דין פשוט. יש לדחות את הטבילה למוצאי יום טוב.

מועדים לשמחה.