מקלחת תשעה קבין ביום טוב

שאלה:

שלום, האם למי שרגיל ללכת למקווה כל יום, כשאין אפשרות ללכת, מותר ביום טוב לעמוד תחת מקלחת תשעה קבין במקום טבילה – עם מים חמים/פושרים.
האם יש הבדל אם שימש מיטתו בלילה או ראה קרי? האם יש הבדל בין אשכנזי לספרדי?

תשובה:

ראה כאן על דיני רחיצה ביום טוב, ולכאורה כיון שאינו מצטער אלא רק רוצה מחמת טהרה – יש להחמיר במים חמים או פושרים, וידחה זאת למוצאי החג.

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. מחמת טהרה בוודאי אפשר ואפילו מהודר שיעשה זאת לפני הזכרת דבר שבקדושה וכמקובל על פי חסידות….
    ולגבי חמין או צוננין
    צוננין מותר אפילו בשבת ולא גרע ממצטער שמותר לעשות זאת בשבת חמין ביום טוב עיין בנל