האכלת הכלבה חמץ בפסח

שלום רב, האם ניתן להאכיל כלב באוכל המכיל גלוטן חיטה בפסח? לכלבה בעיה בריאותית, שבעקבותיה היא חייבת לאכול אוכל רפואי מסויים (לפי הוראות וטרינר) ושום דבר חוץ מזה, ולא הצלחתי לאתר כזה אשר לא מכיל גלוטן.

תשובה:

אין היתר להחזיק חמץ בפסח, זה אסור משום בל יראה ובל ימצא, האפשרות היחידה היא למכור גם את הכלבה וגם את האוכל לגוי, וגם בזה אני לא יודע אם ניתן להשאיר אותה בבית… אינני יודע פתרון לבעיה. תנסה לשאול רב אחר.