הקנאה לגוי

לאור המצב הבנתי שאין אפשרות להטביל כלים ושאלתי היא איך אני יכול להקנות לגוי שלא נמצא לידי

תשובה:

שלום וברכה,

ניתן לעשות קניין אודיתא. לומר בפני שתי עדים כשרים שהכלי שייך לגוי פלוני. או לומר לגוי לעשות העברה בנקאית אפילו פרוטה ובכך הוא יקנה את הכלי.

בהצלחה. וחג שמח.

מקורות:

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. צריך משיכה. ונוהגים לעשות גם קניין כסף – ראה ש"ך סימן קצד ס"ק א. ובש"ך יו"ד סימם שך ס"ק ח. והמקרה הנ"ל היה בקורונה שלא הייתה אפשרות להגיע לגוי, ולכן הבאנו שהעיצה לזה שיקנה בקניין אודיתא.