ברזים בפסח/בדיקת חמץ במדף גבוה

שאלה:

א) יש לי מדף מאוד גבוה שאין שימושו נוח. צריך לטפס על סולם בשביל להגיע לשם. במהלך השנה לא השתמשתי שם בכלל במהלך הסעודה ומעולם לא אכסנתי שם אוכל. משמש רק למסמכים וקבלות וכדו'. האם ניתן לסמוך על כך שזה מקום שלא מכניסים בו חמץ? במידה ולא – האם ניתן פשוט לסגור ולמכור מכירת י"ג?

ב) במידה ובמהלך החג אני משתמש רק במים קרים לשטיפת כלים האם יש ענין להכשיר את הברז? מחפש את עיקר ההלכה. לא מנהגים ולא חומרות.

תודה

תשובה:

שלום וברכה
  1. אין לחשוש, זה נחשב מקום שאין מכניסים שם חמץ.
  2. אין חיוב להגעיל את הברז, ומנהג חשוב אתה עושה שלא להשתמש במים החמים בחג, משום שהכיור הוא טרף ועל ידי המים החמים מוציא בליעותיו לכלי הפסח.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אני לא יכול לומר שזו חובה גמורה, משום שאנחנו מדברים על אנשים שיש להם כיור פלסטיק בתוך הכיור לכבוד פסח כך שכאשר המים פוגעים בכיור חרסינה וחוזרים ועולים הם כבר לא מאוד חמים, ועוד צירופים, אבל מנהג ישראל כשרים להמנע ממים חמים בפסח ברחיצת הכלים.