קיבלתי במשלוח הקניות מוצר שלא הזמנתי

שאלה:

קיבלתי במשלוח הקניות מוצר שלא הזמנתי – פחית קולה אפשר לקחת?.

תודה כבוד הרב

תשובה:

שלום וברכה, ממון של אחרים שהגיע לידך בטעות, חל עליך חובת השבת אבדה. אם המשלוח נשעה בקופה אחר התשלום מסתבר שהפחית שהוכנסה בטעות שייכת לאחד הלקוחות שהיה לפניך ושילם על המוצר, ולכן אין להחזיר לחנות אלא להודיע לחנות שהגיע לידך פחית בטעות. ושישלחו אליך את הלקוח שיטען שלא הגיע לו פחית במשלוח. ואם עשית הזמנה והחנות ארזו לך את המשלוח, הפחית שייכת לחנות, ועליך להחזיר להם. בהצלחה.