ספר שנשכח על יד חנות ספרים – למי שייך?

שאלה:

אני עובד בחנות ספרים. בעל החנות הסמוכה אלי {כלי בית וח"פ} הביא לי ספר שלדבריו נשכח אצלו ע"י לקוח/ה שהיתה אצלי לפני שנכנסה אליו.
הוא אומר שזה כבר חודשיים אצלו. והשאיר את הספר אצלי.
מה דינו של הספר ? אוכל למכור אותו ?

תשובה:

שלום וברכה, מסתמא אדם שרכש את הספר ושילם עליו, ושכח את הספר בחנות הסמוכה. ולכן הספר לא שייך לבעל החנו ספרים אלא לבעליו. וכיון שהספר נשכח דרך הינוח, המקום בו נשכח הספר נחשב לסימן. ובעל החנות התחייב בהשבה של הספר. ועליו לפרסם על אבדת הספר. אם לבעל החנות הסמוכה יש שלט שמכריז שכל השוכח דבר בחנות הרי הוא הפקר, זכה בעל החנות הסמוכה בספר. ויכול לעשות בו כרצונו. בהצלחה.

מקורות:

מקום נחשב לסימן – שו"ע חו"מ סימן רסב סעיף ג.