האם יש צורך להתאמץ להשיג את הנגזל או לעשות צורכי רבים

שאלה:

תודה על הקדשת הזמן והמענה!

בעבר היתה מכולת שנסגרה שגנבתי מהם בלי רשות.
לפני בערך 15 שנים ויותר
יש את הבת של אחד שהיה עובד במכולת שיש לי דרך להגיע אליה
ניסיתי במייל ולא ענתה
השאלה היא אם להתאמץ להשיג מישהי (אני יכולה לברר על טלפון שלה אולי) שהיתה בת של עובד בחנות שנסגרה או שפשוט לעשות תשובת המשקל וצרכי רבים?
תודה!

תשובה:

שלום וברכה, אדם שגזל ולא יודע למי גזל יעשה בכספי הגזלה צורכי רבים. אמנם צורכי רבים אינה תשובה מעולה, ועדיין חייב בדיני שמים. ולכן לא ניתן להסתמך על צורכי רבים רק בדיעבד כשלא איתר את הנגזל. ולכתחילה יש להתאמץ לאתר את הנגזל כדי שהתשובה תהיה מושלמת. והיה אם לא הצליח יש לעשות צורכי רבים. בהצלחה.

מקורות:

ראה ערוך השלחן סימן שסו סעיף ד שכתב שצורכי רבים אינה תשובה מעולה.