קיבלתי פיצוי שגבוה מהנזק

שאלה:

לכבוד הרב  בקנייה מוצר מחו"ל היה צריך להגיע אליי תקע ישראלי ואילו נשלח אליי תקע אחר, ביקשתי שיישלח מקורי ובסוף הציעו סכום פיצוי במקום שליחה. מצד שני ידוע לי שניתן לקנות בכמה שקלים מתאם לשקע ישראלי ואילו הפיצוי שלו הוא פיצוי בערך המטען [זה גבוה מערך המתאם הפשוט]. מצד שני הוא התחייב לשלוח מטען שמתאים לישראל ולא רק מטען שזה פתרון פחות מוצלח. האם מותר לקבל את הפיצוי שמציע?

תשובה:

שלום וברכה,

חברה ששולחת פיצוי כספי מותר לקבל את הפיצוי למרות שהפיצוי גבוה מהנזק. החברה רוצה לכסות את הכל ושהלקוח יהנה.

בהצלחה.