תביעת חברת ביטוח במצב של חוסר אשמה

שאלה:

נהגתי ברכב וקרתה תאונה, אני בטוח שהנהג השני אשם, אך הוא לא מודה ולא ניתן להוכיח. ל-2 הרכבים נגרם נזק. עכשיו הנהג השני רוצה להציע פשרה: הוא יתבע את חברת הביטוח שלי (מה שבעקרון לא אמור לקרות במידה ולא אני האשם), ובכסף שהוא יקבל – נתחלק חצי חצי. (זה אמור להיות משתלם לי כי הרכב שלו שווה יותר). האם זה מותר?

תשובה:

שלום וברכה,

אסור להערים על חברת הביטוח כדי להוציא כסף שלא לפי התקנון. ולכן אם אתה סבור שאתה לא אשם בתאונה אסור לך לתבוע את חברת הביטוח שישלמו על הנזק שהוא עשה, וכן אסור לך לעזור לו לתבוע את הפוליסה שלך.

אם הוא סבור שאתה אשם והוא מצד עצמו תובע את הפוליסה שלך, ואתה לא עוזר לו, ואדרבה אתה מנסה להסביר שאתה לא אשם, במקרה כזה אבל אם הביטוח שלך יחליט לזכות אותו לפצות אותו, יהיה מותר לך לקבל ממנו חצי מתשלום הפיצוי.

בקיצור: לך אסור לתבוע את הפוליסה שלך עבור הנזק שלו, ולא לעזור לו. אבל אם הוא תובע את הפוליסה שלך בטיעון שאתה אשם, והביטוח יקבל את טענותיו, מותר לך לקבל ממנו.

בהצלחה.