עד אחד באיסורין שאינו שומר מצוות

שאלה:

שלום כבוד הרב
האם "עד אחד נאמן באיסורין" נאמר גם על עד שאינו שומר תורה ומצות?
תודה רבה

תשובה:

שלום רב,

לא. כאשר אנו זקוקים לעד אחד נאמן באיסורין, אם אינו שומר שבת אינו נאמן משום שביחס לזה דינו כגוי, כמו כן, כידוע החשוד על הדבר אינו נאמן עליו. ראה שו"ע יו"ד סי' קיז.

כאשר הוא מעיד במסיח לפי תומו, לפעמים הוא יכול להיות נאמן בנושאים שבדרבנן, ובדרך כלל צריך גם עוד סיוע לדבריו כמו רגלים לדבר וכד', או שבמקרה כזה בדאורייתא הוא יכול ליצור ספק. ראה בשו"ת חלקת יואב יו"ד סי' ג'.