כסף שהגיע לידו מדברי עברה

שאלה:

הכסף היה של סרסור שמתווך בין עוברי עברה מלווה בריבית האם מותר לקבל ממנו את הכסף כדי לשלם חובות או לכל צורך אחר.

תשובה:

שלום וברכה,

אדם שתיווך בין עוברי עברה וקיבל שכר, או כל שכר על דבר עברה שעשה, הרי המעות שלו, ומעבר לכך, המתחייב ששכר אותו לעשות עברה חייב לשלם לו את שכרו. ואין חובה להחזיר את הכסף שקיבל בעברה, מלבד בריבית בשוחד שאמרה תורה לא תקח ואם לקח אינו מועיל, ולכן צריך להחזיר את המעות שקיבל. ולכן מותר לקבל את הכסף מאדם שסוחר באיסורי תורה. (כמובן שמצד ההנהגה הטובה להתרחק מאדם כזה וכ"ש שלא לקבל ממנו כסף).

בריבית קצוצה חייב להחזיר את הכסף, ודעת הט"ז סיו"ד סימן קסא ס"ק ג שרק אחר שיתבענו הנותן חייב להשיב. ולכן כל עוד לא תבעו ממנו מותר לקבל ממנו. ואחר שתבעו ממנו אסור לקבל ממנו את הכסף.

בהצלחה.

מקורות:

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אז אני מבין מדבריך שגם אם הכסף יש יאוש של הבעלים וגם אם הבעלים מלוה בריבית או גנב בעצמו אסור להשתמש בשום צורה