החלפה הבגד לאחר לבישה

שאלה:

שלום, קניתי מעיל לפני מספר ימים (מרשת ביגוד ארצית מאד גדולה), לאחר שלבשתי יומיים (ס"ה הלוך וחזור מהעבודה) החלטתי שאני רוצה להחליף למידה אחרת. האם מותר לי לעשות זאת?

תשובה:

שלום וברכה,

לאחר שהשתמש בבגד אין זכות החלפה או החזרה, ולכן אם הלקוח מחליף בגד שאין זכות החזרה עובר בגזל.

בהצלחה.

מקורות:

מעיקר הדין אחר שהלקוח הגביה את החפץ, החפץ נקנה ללוקח. ואין זכות החזרה או החלפה. אמנם יש מנהג שתוך זמן מסוים יכול הלוקח להחזיר, ולכן מותר להחזיר או להחליף בתוך המועד המקובל. אך אם השתמש במוצר אין זכות החזרה. והחפץ קנוי ללקוח.