כעס בחלום

שאלה:

אבי נפטר לפני שנה ושבעה חודשים בחצי שנה הראשונה למותו הוא היה בא לי בחלום כל יום חמישי לא מדבר רק מנשק ומחבק בתקופה האחרונה הוא לא בא לי בחלום בכלל …ילדתי לפני חודש סבתא שלי (אמא שלו) נפטרה לפני שבועיים ודודה שלי (אחותו) נפטרה לפני שהוע..לא הייתי ב 2 ההלוויות כיוון שהייתי אחרי לידה אתמול בלילה הוא בא לי בחלום אחרי המון זמן וכשראיתי אותו עובר למולי קראתי לו אבא אבא והוא לא ענה הוא פשוט התעלם ממני התחננתי אליו שיתייחס אליי אבל הוא רק נעמד מולי הסתכל ולא זכור לי שהוא דיבר או אמר משהו ראיתי שהוא כועס עליי ומבטו זועם והתעוררתי אשמח לדעת מה זה אןמר החלום הזה לא יוצא לי מהראש

תשובה:

שלום וברכה

יתכן שהחלום בא כתוצאה מהרהור מודחק על כך שמזמן לא ראית אותו בחלום וגם לא היית בלוויה ויש לך איזה רגש אשם מודחק.. אבל תמיד יש לקחת בחשבון גם שההורים בשמים נזקקים לנו מאוד מאוד, אם היינו יודעים עד כמה היינו מתאמצים הרבה הרבה יותר! הם שם כבר לא יכולים להוסיף זכויות והם זקוקים לכל זכות כאויר לנשימה, הדבר היחיד שיכול להועיל להם ולדרום להם נחת רוח מרובה, זה המעשים הטובים וההתחזקות שעושים לעילוי נשמתם הצאצאים בעולם הזה. לכן תעשו איזה חיזוק במצוות, וגם קצת לימוד משניות, אמירת תהילים. זה יועיל לו מאוד וישמח אותו.

חלומות נעימים ותזכו למצוות.