מזוזה בעסק

שאלה:

נכנסתי לעסק חדש וזמנתי מזוזות 14 מזוזות והם יהיו מוכנים רק בחמישי האם מותר לי לעבוד במקום כרגע או שעליי לשים מזוזה בלי ברכה כי ביום חמישי אני עושה שעור מנחה ערבית בלי נדר …. השאלה אם לחכות לחמישי או לשים מזוזה זמנית

תשובה:

שלום וברכה

כאשר יש חובת מזוזה יש לקבוע את המזוזות מיד. את המזוזות במשרד וחנות בכל מקרה קובעים ללא ברכה כיון שנמצאים שם רק ביום ולא בלילה.

מקורות:

על חיוב משרד במזוזה ללא ברכה, ראה קובץ מבית לוי ח”ב תשנג בשם הגר”ש וואזנר. על כך שאם היהודי שולט בחדר זה נחשב שימוש שלו, ראה ערוך השלחן סי’ רפו סעי’ ג.