חלום על נפטר

שאלה:

צהריים טובים, חמותי נפטרה ב-18.11.19 בשעות הערב. והיום חלמתי עליה. לא ממש ראיתי את פניה ראיתי את הגב שלה. היא הייתה עם תסרוקת כמו לפני כמה שנים טובות היא הייתה לבושה בגדים לבנים . אני הרגשתי שהיא רגוע ושלווה . היא ישבה על הספה בבית שלי מכוסה בשמיכה לבנה ,רכה ונעימה. אני מסרתי לה שלט ואמרתי שעוד מעט יסדרו את השידור והיא תוכל לראות את התוכנית שהיא אוהבת. יש לציין שהיא הייתה דמות מאוד מרכזית בחיינו וחסרונה מורגש. אנחנו משפחה חילונית שומרת על מסורת יהודית .לאחר מותה, בעלי מקפיד ללכת לבית הכנסת כל יום וגם לקח על עצמו לשמור שבת. אני מכבדת את רצונו ומכינה את הסעודות שישי ושבת לפני כניסת השבת ( מכינה פלטה, מיחם וכד'). אשמח אם תוכלו לפרש לי את החלום. תודה מראש.

תשובה:

תמיד כשהנפטרים באים בחלום הרמז לזה מאוד פשוט. כשאדם נמצא כאן בעולם הזה הוא יכול לאסוף מצוות, להתחזק בשמירת היהדות לעשות חסדים עם אנשים ועוד, ולפי מה שעשה בעולם הזה הוא מקבל שכר בעולם הבא. אדם שלא שמר שבת בעולם הזה חלילה, נסע בשבת או הדליק טלויזיה או אור אש וכדומה, בעולם הבא מצטער מאוד כי חסר לו מצות השבת וכן הלאה בכל הפרטים. יש דבר אחד שיכול לגרום לו עילוי נשמה גם כשהוא כבר בעולם הבא: כאשר צאצאיו כאן בעולם הזה, הילדים הכלה הנכדים וכדומה מתחזקים בשמירת מצוות, כל מצוה שמקבלים על עצמם, כשרות טהרת המשפחה שבת תפילין תפילות ברכות וכו' וכו', זה מועיל לנפטר, שהשאיר אחריו בעולם הזה צאצאים שומרי מצוות, לכן ככל שתתחזקו יותר, מעבר לחסד שאתם עושים עם עצמכם… כולנו הרי נגיע בסוף לתת דין וחשבון על מעשינו, אתם מועילים מאוד מאוד לחמותך ז"ל.

המשיכו להתחזק ותראו ישועות!