לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

להביא נכדים לסבתא שלא שומרת שבת

שאלה:

שלום וברכה ברוך השם יש לי ילדה בת 4 ועוד ילדה בת 3.. אני בא מבית שבו אבי שיחיה מקפיד על קלה כבחמורה ואימי שתחיה אינה שומרת שבת… בעזרת השם תחזור בתשובה.. הכיף שלה זה לקחת את בנותיי הגדולות הנ"ל לשישי שבת משום שלא יכולה לקחת חופש מהעבודה שלה.. הבעיה שהיא לא שומרת שבת וכבר דיברתי איתה על זה בדרך יפה שלא תהיה עם הטלפון שלה בשבת ליד הילדים ועדיין קורה שכאשר אבי שיחיה בבית הכנסת היא נמצאת איתך בשבתות ולא כ"כ שמה לב ועדיין מחללת שבת לידן… וכשדיברתי איתה על הנושא שזה חשוב לנו אמרה:" כן בטח ברור" וגיליתי בלי ידיעתה שהיא לא מכבדת את זה באמת ואני לא יודע מה לעשות. אם אני לא אביא אותן היא עשויה להיפגע וזה יפגום ביחסים..

תשובה:

שלום וברכה,

אינני יודע מה לייעץ לך בענין זה, זו שאלה כבדה מידי, כדאי להתייעץ עם רב שקרוב אליך, שישמע בדיוק את הפרטים ומה אפשר לעשות וכיצד לדבר, בכל מקרה איזו אוירת שבת הם רואים שם… לא מוצלח. אני הייתי אומר לה שאני רוצה להיות עם הילדים בשבת, ילדים צריכים בשבת לראות את אבא ואמא, וזה אגב אמיתי לגמרי, בשבת ילדים צריכים לראות את שולחן השבת של ההורים, לשלווח אותם לעיתים תכופות מהבית לשבת זה ממש לא נכון מבחינה חינוכית.

ברכה והצלחה.