ציור דמות אדם

שאלה:

שלום כבודו , יום טוב האם מותר לצייר דמות אדם שלמה ? ואילו דברים אסור לצייר בבקשה ?

תשובה:

הגו להקל בתמונת אדם שאינה בולטת אלא מודפסת או מצויירת על נייר.

מקורות:

בשו”ע יו”ד קמא, ד כתב לאסור את כל הציורים המובאים בגמרא בענין זה– דהיינו דמויות שבמדור שכינה כגון ארבע פנים  (שור, אדם, אריה ונשר) וכן שרפים אופנים ומלאכי השרת וכן צורת אדם, כל אלו אסורים אפילו עשאן לנוי, ואם גוי עשאם לו – אסור להשהותם. והוסיף וכתב שם: וכל זה בבולט, אבל בשוקע כמו שאורגים בבגדים ושמציירים בכותל בסימנים – מותר לעשות, אבל צורת חמה לבנה וכוכבים אסור בין בולט בין שוקע, ואם הם להתלמד להבין ולהורות כולן מותרות אפילו בולטות. וברמ”א: ויש מתירין בשל רבים דליכא חשד (טור בשם הרא”ש).

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. מובא בשם הסטייפלר (אולי ציטט מהחזו"א כמו הרבה דברים שלו. לא יודע) ההוראה שלא לרקום על הפרוכות אריה מחשש זה אלא חתול עם רעמה