צניעות – קוד הלבוש לגברים ונשים

שאלה:

כבוד הרבנים, מהי צניעות לפי התורה? בשכונות חרדים, ישנם שלטים גדולים שמזהירים את כולם לא להיכנס (במיוחד מיועד לנשים) אלא עם שמלות ארוכות, שרוולים ארוכים וכו'. אבל האם זה מה שהתורה ברמת דורשת? מהו קוד הלבוש לגברים ונשים? כגון מה עושים שהולכים לחוף הים וחם מאוד או רוצים לטבול בים. אי אפשר להתלבש בבגדים כבדים.

תשובה:

שלום וברכה

קשה כמובן לתת את מכלול כללי הצניעות בכמה שורות קצרות, אבל ברמת העקרון יש להבחין בענין זה בין שני נושאים שונים: האחד, אלו איברי גוף חייבים לכסות, ובענין זה אכן יש כללים ברורים בהלכה בעיקר ביחס לנשים, הידים עד המרפק, לגבי הרגלים יש מחלוקת אם עד אחר הברך או עד הקרסול, ולמעשה נשות ישראל הולכות עם בגד שמכסה עד אחרי הברך ומקפידות לכסות את כל השאר בגרביים, וכמובן בנוגע לחולצה רק הצוואר גלוי ולא יותר. זו הלכה ברורה ובזה אין ויכוח. כל מה שנוגע לאופי הבגדים המדוייק וסגנונם, או תוספת החמרה בענינים הנ"ל, זה כבר נתון לחילוקי מנהגים בין הקהילות השונות.

לחוף הים הולכים רק למקום שאינו מעורב כמובן, כל מקום שיש בו אנשים זרים גברים, אשה נוהגת בו צניעות כמו ברחוב.

יום נעים ומוצלח.