לקרוא לילד על שם אדם שלילי

שאלה:

האם כשקוראים שם לתינוק על שם אדם עם מידות לא טובות זה עלול לפגום באישיות של התינוק, באם כן, האם שם נוסף מועיל להפחית או לבטל את ההשפעה? תודה רבה מראש זה דחוף לשבת הזו בבקשה

תשובה:

שלום וברכה

בחז"ל אכן מצינו שאין לקרוא בשם אדם רשע, ועל כן הובא שאין לקרוא לילד אבשלום [אפילו שלא על שם אבשלום בן דוד המלך, השם כבר נקבע כשם אדם רשע, והרבה דנו לגבי התנא רבי ישמעאל היאך נקרא כך, והובא שעיקר הטעם משום שישמעאל עשה תשובה וכו']. ממילא מובן שיש השפעה לכך שהוא נקרא על שם אדם מסויים. העצה הכי טובה בענין זה לפי דעתי, שהכוונה שלכם תהיה אחרת, למשל, אם לסבא שהיה נניח אדם שלילי קראו משה, תקראו על שם משה רבינו, הסבתא לא צריכה לדעת מה כוונתכם והיא תשמח שקראו על שם בעלה המנוח, אבל לגבי הילד נראה שזה יעזור. זה נכון אגב גם לגבי אדם שהיה לו מזל רע או מת צעיר.

רוב נחת ושמחות תמיד.

הצטרף לדיון

תגובה 1