נפטר מגיע בחלום עם ידיים מושטות

שאלה:

שלום לרב, אימי ע"ה אישה צעירה בת 52 אחרי המוון סבל צער ומכאוב ב17 שנה האחרונות שהיו מנת חלקה נלקחה מאתנו לאנחות לפתע לפני שבועיים ימים. לפני חודשיים היא מספרת לאחותי הבכורה שראתה בחלום את אביה (שאנחנו עוד בתוך השנה שלו)מושיט לה ידיים ושהיא אומרת לו : "אבא אני רוצה לראות את הפנים שלך"(בד"כ נפטרים מעולם העליון מגיעים עם הפנים קדימה ) הוא משיב לה: אסור. משום מה לא יחסנו לחלום משמעות כי אמא עברה המון בחיים.. אבל עכשיו שנזכרנו בה נדהמנו ועוד יותר מכך שהאזכרת השבעה של מרת אימי יצאה בדיוק באותו יום של ה12 החודש של סבי ז"ל האם יש משהו נוסף שעלינו לעשות? מה דעת הרב באופן כללי? תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

אין צורך להתייחס לחלומות, אף אחד לא מזמין אחרים לבוא אליו לשמים, וכל אדם שנפטר הכל בחשבון מדוקדק של בורא עולם שבודאי בא כבר לתיקונו, ה' ממית ומחייה ולא אף אחד אחר ולשום דבר אחר, לכן אין כל צורך להתייחס לעצם החלום. לגבי השאלה מה עליכם לעשות, ומה אתם יכולים לעשות, התשובה היא: המון!!!! יש הרבה מה לעשות!!! הנפטרים בשמים לא יכולים יותר לאסוף זכויות, הדבר היחיד שגורם להם לעוד עילוי נשמה זה המעשים הטובים של הצאצאים שלהם כאן בעולם הזה! חז"ל אמרו ברא כרעא דאבוה, כלומר הבנים והבנות הם כמו הרגלים של הההורה הנפטר ומוליכים אותו ממקום למקום עוד ועוד. ולכן כל קבלה טובה שתקבלו על התחזקות במצוות מה שעדיין לא מספיק חזק אצלכם יגרום לה נחת רוח בלתי רגילה [זה אגב נכון גם למי שבחייו לא היה דתי, שכן שם למעלה הוא רואה את האמת ומתייסר על כל דבר שהחמיץ], כל לימוד משניות אמירת קדיש על ידי הבן, ואם אין בן לדאוג לכך שיהיה מי שיגיד עליה קדיש כל השנה שלוש תפילות ביום. אמירת תהילים זיכוי הרבים צדקה ועוד, כל זה גורם לה נחת ושמחה שאי אפשר בכלל לדמיין.

בשורות טובות ומן השמים תנוחמו.

הצטרף לדיון

6 תגובות

  1. תודה רבה על המענה
    נכון שחלומות שווא ידברו" אבל גם נאמר "בחלום אדבר בו", הטבת חלום ועוד
    האם הרב מדבר באופן כללי או ספסיפי למקרה הזה שמשום מה אין להתייחס אליו כלל?
    הפנים המכוסות הנדירות + יום האזכרה המשותף לא נראה כעוד מקרה…
    שחכתי לציין שסבי היה ת"ח גדול וגם אמא זכתה להקבר בחצות היום יום ו' כך שעשינו ונמשיך לעשות בע"ה עוד רבות לעילוי נשמתם.
    האם הרב יודע לגבי תיקון לנפטרים שראינו מפורסם כמועיל לנשמות מאוד -האם באמת מועיל?
    מה יש לרב לחדש על כך מלבד קדיש ומעשים טובים?
    תודה רבה!

  2. *בחודש באחרון של אימי לצערינו הרב בגלל סיבות שאינן תליות בנו ואנשים "תמימים" שרצו לעזור
    ספגה אימי כמה וכמה פעמים קללות או לפחות פתיחת פה לשטן שאם היא לא תעשה כך וכך המוטל עליה יגידו עליה קדיש ועוד מהסוג הזה
    הדבר הזה תפס אותנו חזק שגם לקללות יש משמעות רבה ביהדות ואילו החלום הרגיע אותנו שזה כבר היה צפוי
    שוב, מה דעת הרב וסליחה על הבלבול מהמקרה הסבוך.

  3. באופן כללי חלומות בזמנינו הם כבר לא משהו… אדם חולם מהרהוריו ביום ולא צריך להתייחס. אבל כן לעשות דברים לעילוי נשמתם. וגם אין כל ממשעת אם זה חלום אמיתי או לא… מה בעצם זה משנה…