להעתיק קורס אינטרנטי למחשב הפרטי

שאלה:

רכשתי קורס אינטרנטי וברצוני להוריד את הקבצים של הקורס למחשב האישי על מנת שאוכל לצפות ללא חיבור לאינטרנט. אציין שמצד יוצרי הקורס אין היתר לפעולה זאת והגישה ניתנה לזמן מסויים. אשמח לדעת את גדרי הדין בעניין.

תשובה:

שלום וברכה,

העתקה של הקורס למחשב הפרטי, ומטרת העתקה לצורך אישי ומטעמי נוחות בלבד – מותר.

גדרי הדין של זכויות יוצרים – לפי החוק.

בהצלחה.

מקורות:

לפי חוק אדם שרכש תוכנה מותר לו להעתיק את התוכנה לכל המחשבים שיש ברשותו, ואין עליו חובה לרכוש את התוכנה מספר פעמים. – העתקה לצורך שימוש אישי מותר.

לפי הלכה הסיבה שיש לאסור הפרת זכויות יוצרים, מאחר והחוכמה של מחבר התוכנה הוא דבר סחיר, יש לראות את החוכמה כדבר שיש עליה בעלות וכדבר שיש בו ממש שאסור לקחת ממנו שלא ברשות. וכאשר שילם על החוכמה אין אפשרות לאסור עליו שלא להעתיק, כיון שהקונה רכש את החוכמה ומשתמש בה בתשלום.

כל האיסור של זכויות יוצרים מתחיל מהחוק והמנהג, לכן גדרי האיסור נמדד לפי החוק.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. הם נותנים רשות לשנה כדי שלא יעבור לידיים נוספות. ומותר להעתיק ואין צורך למחוק אח"כ, אך יש להקפיד שלא יגיע לאנשים נוספים.