הורדת שיעורים מהאינטרנט

שאלה:

שלום וברכה
האם מותר להוריד מהאנטרנט סדרת שיעורים בשיטת טיפול מסויימת?
מדובר במרצה שאינו יהודי, בבעלות לא יהודי. בעיקרון אפשר לרכוש את השיעורים תמורת תשלום משמעותי.
לכאורה הרמב"ם פסק שאין קנין בדבר שאין בו ממש, ואם כן הבעיה עלולה להיות רק מצד תקנת הקהל\מנהג המדינה, אשמח לדעת מה הדין כי השיעורים הללו יוסיפו ואין לי את כל הכסף שבעולם לרכשם.

תודה רבה וברוכים תהיו.

תשובה:

שלום וברכה,

יש איסור הלכתי להפרת זכויות יוצרים. אמנם שמעתי מכמה תלמידים של מרן הגרי"ש שדעתו שבגוי מותר לקחת, מאחר ואין זה גזלה אלא אי תשלום, ודינו כהפקעת הלוואתו שמותרת בגוי.

בהצלחה.

מקורות:

מקור האיסור ראה כאן וראה עוד בעלום המשפט גליון מספר 39.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. תודה רבה.
    אמשיך ואשאל, מעבר לאיסור והיתר, מהו רצון ה'?
    האם יכול להיות שיש לזה היתר, אבל רצון ה' ממני שדוקא אקנה שיעורים כאלו (פחות מקצועיים ממה שרציתי אבל לא מאוד יקרים)? מצד ועשית הישר וטוב וכיוצ"ב, סוף סוף הגוי טרח.
    או שמא אל לי לחפש חיובים, ודי לך מה שאסרה תורה, ומכיוון שמותר מותר בשופי ובלכתחילה?
    ברוכים תהיו