תשלום לחניון שנלקח ללא רשות

שאלה:

שלום וברכה רציתי לשאול בענין חניון ציבורי מתחת לבנין ציבורי המחויב ע"פ התב"ע, והשתלטו עליו גורמים שונים, ומבקשים כסף על החניה שם, האם אפשר להיכנס ולחנות שם בערמה ללא תשלום ?

תשובה:

שלום וברכה,

אם אכן החניון נגזל מהתושבים, אין חיוב לשלם על החניון, לא לתושבים ולא לזרים שבאים מבחוץ. אך קשה לי להאמין שכך הם הדברים, לא נשמע לי שחניון ציבורי השתלטו על חניון של בניין משותף שלא לפי כללי החוקים. ולכן צריך לבדוק את הדברים לעומקם, ולא להתיר להשתמש ללא תשלום, בגלל טענות כאלו או אחרות.

בהצלחה.