בדיקת פוריות לאשה ולגבר

שאלה:

כמה זמן אחרי חתונה מעיקר הדין שרואים שאין ילדים צריך לעשות בדיקה לאשה ולבעל?

תשובה:

שלום וברכה

אין נושא דתי שמחייב לעשות בדיקות, הכל לפי שיקול הדעת כשנראה שיש אכן חשש שאולי יש בעיה. מה שצריך התייעצות הוא הבדיקות של הגבר, שהן כרוכות לפעמים בהוצאת זרע לבטלה, ובזה צריך התייעצות פרטנית אחרי כמה זמן ובאיזה מקרה מותר לבצע זאת, בודאי קודם האשה נבדקת ורק אם יש צורך כאמור בהתייעצות עם רב – גם האיש.

דבר ראשון אגב יש לבדוק מתי המחזור של האשה, כי מאוד מצוי שהביוץ הוא בתוך השבעה נקיים ולכן לא נכנסים להריון, וזה ניתן לפתור בקלות עם כדורים פשוטים.