אחרי כמה זמן מותר לי לישתמש באבדה שמצאתי

שאלה:

אני מצאתי שרשרת מין זאב ותליתי מודעות באותו מקום אחרי כמה זמן אני כבר פטור מין להחזיר את האבדה

תשובה:

שלום וברכה,

אם אין סימן על השרשרת, מותר לך להשתמש מיד באבדה. כמובן שטוב עשית שנהגת לפנים משורת הדין שפרסמת את האבדה, אך אם לא איתרת את הבעלים, אתה יכול לקחת לעצמך. אם יש באבדה סימן ולא נמצאו הבעלים, עליך לרשות את מחיר השרשרת במקום שישתמר, ואז תוכל לקחת את השרשרת לעצמך. והיה אם יבוא בעל השרשרת תצטרך לשלם לו את מחיר השרשרת.

בהצלחה.