ברכת המצות בפסח

שאלה:

שלום. ברצוני לשאול מדוע אנו מברכים בפסח עצמו על המצות "המוציא" ולא "מזונות". הלו הם נקססות… ופשוט שאין ראיה מזה שהתורה צוותה לאכול מצות וקראתם "לחם".. שהתורה דברה בפשיטות ובברור על מצות עבות ורכות.. דפשוט לכאורה שהמצות שהיו אוכלים אבותינו הם רכות.. וכן פסח הש"ע שמותר לעשותם עבות טפח.. ובכלל מניין בא המנהג לעשותם קשות? תודה

תשובה:

הטעם לכך הוא שכיון שבפסח הן עיקר המזון וכל היחס ללחם הוא ביחס למצות, יש להן חשיבות לחם וגם הספרדים מברכים עליהן המוציא, מה שאין כן לאחר הפסח, שאז יש לחם אחר וממילא הן מאבדות חשיבותן וחוזרות לכללים הרגילים של ברכות הנהנין.