איחסון בשר לפסח במקפיא שאינו נקי

שאלה:

בס"ד שבוע טוב ומבורך האם מותר לכתחילה לקנות מוצרים לפסח כולל מצות ובשר כשרים לפסח. את המצות לאחסן בחדר נפרד הרחק מחמץ ואת הבשר בכמה שקיות ניילון בתוך מקפיא שבו חמץ ? תודה .

תשובה:

שלום וברכה

אם בטוח זה אטום היטב ואין חשש שיגיע שם חמץ מותר, אבל טוב יותר להתרחק מחמץ ככל שניתן, את המצות לאחסן בארון בגדים גבוה בתוך ניילון, ואת המקפיא לנקות לפסח קודם איחסון החמץ.

בהצלחה

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. בס"ד
    אני גרה בבית ההורים שלא שומרי תורה ומצוות , ועד כמה ימים לפני פסח המטבח עוד לא מוכשר וכן גם המקפיא מלא בחמץ. האם אפשר במצבי , לאחסן בשר בתוך כמה שקיות ניילון במקפיא כזה ללא חשש ?