מעשר כספים – מחילת חוב

שאלה:

שלום כבוד הרב הלותי לקרוב משפחה סכום כסף גדול מאד, לצערי הוא הסתבך ואינו מסוגל להחזיר את החובות הרבים מאד שלו… שאלתי, האם מותר לי כל חודש לקזז חלק מהחוב ע"ח מעשר כספים? יצויין שהוא ממשיך לחיות כרגיל ואף רמת החיים שלו גבוהה יותר משלי… יצויין עוד, שמסיבה זו, אם לא היה חייב לי לא היתי נותן לו מעש"כ, ובודאי לא בסכומים האלה (עשרות אלפי שח)

תשובה:

שלום וברכה

אם הוא במצב כזה שאתה חושב שראוי לעזור לו מכספי צדקה, ואכן לא יוכל להסתדר עם החובות שלו לבד, אזי, אם יש סיכוי שתקבל באיזה שהוא שלב את כספך בחזרה ואתה מוותר על כך ומחליט לתרום לו ולמחול על החוב, זה בסדר גמור, אבל אם מדובר בחוב אבוד בלאו הכי בלי סיכוי עתידי כלל… לא נראה שניתן למחול ממעשרות.

ימלא ה' חסרונך!