שכר שבת – תיווך עיסקה שנחתמה בין גויים בשבת

שאלה:

אני מתווך נדל"ן .עיסקה בחו"ל של רכש בניין תחתם בשבת בין גויים על ידי עורך דין גוי האם לי כשומר מצוות יש בעיה בכך כמתווך הנהנה מעמלת תיווך ?

תשובה:

שלום וברכה

מצד האיסור של "מעשה שבת" אין כמובן כל בעיה, כיון שהם לא עושים זאת עבורך אלא כעיסקה ביניהם… מצד הבעיה של "שכר שבת" גם אין בעיה, כיון שהשכר שלך אינו על עצם פעולת החתימה, אלא על כל התיווך והשיחות המקדימות שלא נעשו בשבת, וגם אם יש משהו גם במה שנעשה בשבת, זה כבר בא בהבלעה, לכן נראה שאין כל בעיה ואתה יכול להשתמש בכסף בשמחה.

בהצלחה