לקיחת עט בטעות

שאלה:

היינו בטיול וחילקו עטים כנראה במהלך השבוע של הטיול לקחתי עט נוסף שכנראה שייך למישהי או למדריכה שחילקה עכשיו יש לי שני עטים מאותו סוג ואחד מהם הוא שלה לא יודעת איזה מהם מה אני אמורה לעשות עם העט הנוסף?

תשובה:

שלום וברכה,

אני מבין שאת זכאית לעט אחד בלבד, ולכן את צריכה להשאיר עט אחד אצלך, ואת העט השני להחזירו למדריכה. את יכולה להחליט ולבחור באיזה עט את רוצה לעצמך, ובאיזה עט את רוצה להחזיר.

בהצלחה.

מקורות:

בגמרא בכורות (יח, ב) הפקיד טלה אצל בעה"ב ומת ולבעה"ב היה טלה משלו ואין יודעים של מי מת הממע"ה, ויכול בעה"ב לומר למפקיד שלך מת. דין זה הובא בשו"ע (יו"ד שיז ס"ב).

בתרומת הדשן (סימן שיד) למד מכאן ששליח שניתן לו ממון מסוים והתערב בממון של השליח ונאבד חלק מהממון שיכול לומר למשלח שלך אבד. והובא ברמ"א (חו"מ רצב ס"י). ולפ"ז אם יש בידו עט אחד שלו ואחד של חברו ולא יודע מה שלו ומה של חברו, יכול לבחור באיזה עט שרוצה.