האם זה לשון הרע על אתרים מסויימים?

שאלה:

לצורך תירגול ולימוד עלי לתת דוגמה לחברותי על אתר כלשהו שאינו עומד בכמה קריטריונים של חווית משתמש נכונה (נראות, יכולת שימוש וכו'). האם זהו לשון הרע?

תשובה:

שלום רב,

אין בזה לשון הרע כלל. ראשית אין בזה דבר רע שאת סבורה שהאתר הזה שוגה בחווית משתמש. ישנם אתרים שלא משקיעים בתחום זה, או שהם סבורים אחרת ממך. בנוסף, לתועלת ולא כדי להשמיץ את השני אין איסור לשון הרע אם זה עומד בתנאים שהציב החפץ חיים שבמקרה זה אינם שייכים כ"כ.