הנחה ברב קו לבני הישיבה בתור סטודנט

שאלה:

לכבוד הרב
אני לומד בישיבה ולאחרונה נתנו לנו אישור לימודים רשמי שבהגשה שלו דרך האפליקציה לרב קו מקבלים הנחת סטודנט, (עד כמה שידוע לי תלמידי ישיבה לא מקבלים הנחת סטודנט), ייתכן שבגלל שמופיע שם הישיבה למעלה שהיא מפעילה גם בי"ס להנדסאים הם מאשרים את זה,
רציתי לשאול האם יש בעיה בדבר?, מדובר שכתוב במפורש בדף שהתלמיד לומד בישיבה ותורתו אומנותו ולא מוזכר אוניברסיטה וכו' בשום מקום בדף, האם מוטלת עלינו החובה לברר את התקנות של משרד התחבורה בזה? או שמה שהם אישרו על אף שכתוב מפורש תורתו אומנותו אפשר לסמוך על זה?, מה גם שהמשלם זה כמובן המדינה שאולי זה פרצה בחוק ולא גוף פרטי הוא המשלם
תודה מראש

תשובה:

שלום וברכה,

אני מאמין ובטוח שאם הישיבה סידרה את כך, יש לזה הסכמה מהממשלה, ולכן אין צורך לחשוש. בנוסף בפתחי חושן מבואר שמותר לנצל פרצה בחוק. וגם אם אמר שלא ממש חוקי אבל אם זה מאושר מהממשלה בגלל פרצה מסוימת יש לסמוך על כך.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. תודה על התשובה
    הישיבה לא נתנה לנו את האישור בשביל הרב קו אלא בשביל הנחות אחרות..יצא גם שאפשר להשתמש איתו לזה..עדיין אפשר להקל נכון?