עוד בענין חישוב מעשרות

שאלה:

שלום רב,

כידוע, וכמו שנכתב כאן באתר מספר פעמים, שיש לתת את המעשרות מדוייק לא פחות ולא יותר. וכן, ההפרשה היא מהנטו ולא מהברוטו.
הבעיה היא שאני לא רוצה שיצטבר לי סכום גבוה של מעשרות שאני צריך להפריש, ולכן אני אוהב להפריש מיד על כל כסף שנכנס לי לעו"ש. הבעיה היא שאת סכום ההוצאות אדע רק אחת לחודשיים [הגשת הדוחות לרשויות ???], אז מה בדיוק אעשה?

ולכן חשבתי להפריש מלא, ולהתנות שהחלק העודף על המחוייבות שלי להפריש, אני מתנה שזה יהיה הלוואה למעשרות, ובזמן הדו"ח אחשבן כמה המעשרות "חייב לי", ואת זה אנכה מהמעשרות של החודש הבא, וחוזר חלילה מידי חודש בחודשו.

השאלה האם זה לכתחילה.
וכן, במידה ויש לכם פיתרון טוב יותר, אשמח לשמוע.

יישר כוח.

תשובה:

שלום וברכה

הפתרון שהצעת מצויין.

בהצלחה רבה

אגב המחמאות שלך לרשויות מחקתי…

הצטרף לדיון

תגובה 1