תשובה על ביטול שבועה

שאלה:

כבוד הרב שלום,
לפני כמה ימים כזה נשבעתי לחברה ״אני נשבעת שזו הפעם האחרונה שאני מבטיחה על משהו בשבוע הקרוב״ מבטיחה בקטע של לאמת את הדברים שלי… נגיד שואלים אותי משהו ואני עונה אז היא אומרת לי תבטיחי אז עושה לה מבטיחה.
ועכשיו היא שאלה אותי שוב ואני שכחתי שנשבעתי ואמרתי מבטיחה. אני לא יודעת מה לעשות, מרגישה רע עם עצמי זה באמת לא היה בכוונה זה לגמרי ברח לי מהראש.
מה אני אמורה לעשות?

תשובה:

שלום וברכה

יש לחזור בתשובה ולהתחרט מאוד על ביטול השבועה שהוא איסור חמור מאוד, ולהבא למען ה' להפסיק עם זה!! שבועה זה משחק באש! למה לעשות זאת?!

כחלק מהתשובה הייתי מציע ללמוד כל יום בלי נדר כמובן 2 הלכות בספר שמירת הלשון של החפץ חיים, כך לומדים מה הכח של הדיבור, וזו גם סגולה נפלאה.

בשורות טובות.