שכח ולא בירך על האוכל, לברך ולאכול עוד

שאלה:

אכלתי מזונות ושכחתי לברך ואז כשנזכרתי אכלתי עוד מזונות מאכל אחר וברכתי על המחיה זה נכון לעשות ככה?

תשובה:

שלום וברכה

יש אכן טעם לזה, שכן שיטת הראב"ד כפי שהובא בשער הציון סי' קעב ס"ק ה, שניתן לברך בדיעבד גם אחרי שאכל. ואף שהיא שיטה דחויה ולא סומכים עליה כלל, כאשר את מברכת ואוכלת עוד, את מרויחה שלפי שיטה זו הברכה חלה למפרע גם על מה שאכלת ללא ברכה.

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. בס"ד
    שלום לך,
    פשוט שיש להסתפק בו
    חדא, וכי כל הכותבים באתר יודעים המשניות
    ועוד דפליגי ביה ריו"ח ור"ל, ברכות נג:
    ועוד שבאכילה מועטת יש באמת פלוגתא גדולה בקפד ס"ה מ"ב ובה"ל, וגם לי ולך הוי ספק