ברכה על גומי לעיסה – מסטיק

שאלה:

האם מברכים על גומי לעיסה לפי הרב דב ליאור? ומאיפה לומדים את זה?

תשובה:

שלום רב.

אם יש במסטיק טעם מברך עליו ברכת ‘שהכל נהיה בדברו’, אך מסטיק שאין בו טעם אין צריך לברך עליו.

מקורות:

עי’ במ”ב סי’ ר”ב ס”ק ע”ו לגבי שורש שיש בו טעם שהמוצצו צריך לברך עליו, וכן כתב בחיי אדם כלל מ”ט ס”ד לברך על כל דבר שנהנה מטעמו אף אם אינו אוכלו, וכן כתב ביביע אומר חלק ז’ סימן ל”ג שהלועס מסטיק צריך לברך עליו. אך אם אין בו טעם אין צריך לברך עליו כיון שכל טעם הברכה הוא מפני הטעם ולא מחמת הלעיסה. אין לי ספק שהרב דב ליאור מסכים עם הדברים האלו שהם ידועים ואין בהם חולק, אך אינני מכירו.

הצטרף לדיון

תגובה 1