להקנות קרן השתלמות תמורת הלוואה

שאלה:

שאלה בדיני ריבית :

ברשותי קרן השתלמות על סך 50,000 ש"ח
אין באפשרותי למשוך את הכסף כרגע אלא רק בעוד 4 שנים.
בעוד 4 השנים הקרן תהיה 50,000 ש"ח + תשואה מסויימת.

אין באפשרותי להלוות ממקום אחר אלא רק מחבר
האם מותר לי להלוות מהחבר 50,000 ש"ח
להעביר לו את הזכות בקרן ההשתלמות כיום ( 50,000 ש"ח) ע"י חתימה על חוזה העברת זכות ביני לבינו (אי אפשר להעביר בקרן עצמה)
בתנאי שבעוד 4 שנים אני אעביר לו את הקרן + התשואה ?

נשאלה שאלה האם ברגע שהעברתי את הזכות לחברי
כל רווח שהקרן עשתה שייך לו ולא לי ?

האם יש בעיה של הלוואה בריבית ?

תשובה:

שלום וברכה,

הכסף של ההשתלמות נחשב להלוואה שיש לו שנמצא אצל אחר שלא ניתן להקנותה לאחרים, ולכן לא מועיל עברת ההשתלמות. ואם עוד 4 שנים יעביר למלווה את הקרן פלוס התשואה, נחשב שנותן לו ריבית עבור ההלוואה. העצה היחידה אם ההלוואה לצורך עסק, שיערכו היתר עסקה, וכך יותר לו לתת ריבית.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. קניית דירה נקרא עסק, כיון שרגילות שהדירה תעלה, ויש רווח לקונה בקניית הדירה.
    אם לא עושים עם הכסף עסק יש הסוברים שלא מועיל ההיתר עסקה ויש מתירים. אבל עושים עסק או קונים דירה לכו"ע מועיל.
    בהצלחה ורכישה טובה.