יהודי שעושה שותפות עם עורך דין גוי שגובה ריבית

שאלה:

שלום להרב,

שאלה: איש עורך דין שהגיע לדרגה מסוימת בתוך מקצוע שלו שבשוק ההוא אחרי שנים רבים שעובדים במשרד מזמינים עו"ד טובים להיות שותף במשרד, שזה להם לכבוד ועסק טוב איפה שהרוחים הגדולים נכנסים להם.

אולם היות עו"ד יהודי יש בעיה בזה, שהמשרד שבעלות נכרי, כאשר הלוקחים אינם משלמים בזמן וכדו' שמים קנס וגם רבית על זה, וכמה פעמים יהיו לוקחים אלו יהודים ולבעלים גוים לגבות רבית אין איסור, אולם אם יהודי יצטרף לבעלות מה יש לו לעשות גבי בעיה של ריבית? באיזה אופן יסדר היחס שלו למשרד?

תודה ברכה והצלחה

תשובה:

שלום וברכה,

היהודי שבא לעשות שותפות עם הגוי יצטרך להתנות עם הגוי שכל ההלוואה יהיו על פי היתר עסקה בלבד. או להתנות עם השותף הגוי שבעסקאות שיהיו עם יהודיים, ויהיה בהם ריבית, לא חל השותפות, ולא יהיה לו בזה חלק כלל.

בהצלחה.