לקיחת עמלה למשלמים באשראי – האם נחשב ריבית

שאלה:

שלום וברכה,
מוצר שהחנות מוכרת אותו במחיר מסויים במזומן (לרוב סיגריות) בא לשלם באשראי המוכר אומר שצריך עוד שקל עקב התשלום באשראי. האם הדבר נחשב ריבית עקב המתנת המעות? הרי סוף סוף פירש לו לפני שמשך את הסחורה שכך הוא המחיר במזומן וכך הוא המחיר בשקלים, ונמצא שלוקח יותר בשביל המתנת המעות כמו שכתב שו"ע יו"ד קעג'..

תשובה:

שלום ובכרה,

האיסור למכור בשני מחירים נאמר כאשר הותנה שאם ישלם בהקפה יצטרך לשלם יקר, אבל אם התנאי שלמשלמים באשראי ישלם יקר, אין כאן ריבית, כיון שנחשב שהתשלום נעשה מיד – גם אם יוצא בחשבון הלקוח מיד ישלם את היוקר – ונמצא שאין כאן הקפה ולא הלוואה, וממילא אין איסור ריבית.  סיבת היוקר מגיע בגלל עמלה שמשלם לאשראי.

בהצלחה.