להביא מתווך שייצג אותי מול מתווך אחר

שאלה:

שלום,
קודם כל סליחה אם יש טעויות בכתיבה, עברית זה לא השפת אם שלי.

אני רוצה לקנות דירה להשקעה בקריות. יש לי כבר דירה אחת שמה שקניתי אותה דרך מתווך שגם מטפל בלהשכיר את הדירה. השבוע נסעתי לקריות והוא הראה לי כמה דירות אבל לא מצאו חן בעיני. אחרי זה הוא לקח אותי למתווכים אחרים לראות מה יש להם, ואם אני קונה דירה מהמתווכים איפה שהוא הביא אותי, אז המתווך שלי מקבל 2% ממני והמתווכים איפה שהוא הביא אותי מקבלים 2% מהמוכר.
עכשיו ראיתי דירות בתיווך ביד 2 ואני רוצה שהמתווך שלי ייצור איתם קשר בשביל לברר על הדירות שהם מפרסמים שמה. השאלה היא האם מותר לי להגיד למתווך שלי שייצור איתם קשר (ואז הוא יקבל 2% ממני והמתווכים שפרסמו ביד 2 לא יקבלו ממני) או שאסור לי לעשות כזה דבר בגלל שאז המתווכים שפירסמו ביד 2 מפסידים 2% ממני (אני חושש שאולי זה אסור בגלל שסוף סוף לא המתווך שלי מצא את הדירות ביד 2 אלא אני בעצמי אז אולי אני חייב לשלם להם).

תודה רבה.

תשובה:

שלום וברכה,

זכותך להחליט שאתה מעוניין במתווך משלך, ולשלוח אותו שיציג אותך, והם יחליטו אם מעוניינים להעביר לו את המידע על דעת שהוא יקבל ממך את הרווחים, והם יקבלו מהמוכר בלבד, או שאינם מעוניינים. ואם הם רוצים בכך, לא נחשב שהבאת להם הפסד.

בהצלחה.