חשש שחבר ישתמש בציוד של המשדר עבורו

שאלה:

אם אני רוצה לשלוח למישהו קורות חיים שישלח לכמה מקומות, אני שולח לו במייל. האם יש עליי לחשוש שמא הוא ידפיס את זה על חשבון העבודה שלא בהיתר(נייר ודיו) או ישלח לאחרים והם ידפיסו שלא בהיתר, ואני נמצא מכשיל אותו בגזל או שאני נכשל במסייע עוברי עבירה/לפני עיוור? או שכיוון שיכול לשלוח גם הבוא במייל אין לחשוש?

האם עליי לבקש ממנו שלא ידפיס על חשבון העבודה?
אם כן- כשמדובר באדם שזה לא מדבר אליו ומסתמא לא יקשיב לי, האם גם אז יש להגיד את זה, גם כשאני בטוח שלא יקשיב?

תשובה:

שלום וברכה,

מותר להדפיס מעט דפים במשרד על חשבון העבודה, ואין בזה איסור גזל, כיון שהוא דבר שאין מקפידים עליו.

גם במקרה שאסור, לא צריך לחשוש בחבר שיעשה איסור גזל, אם יכול לעשות בהיתר.

בהצלחה.

מקורות:

ראה שו"ע חו"מ סימן שנט ס"א.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. "כיון שהוא דבר שאין מקפידים עליו"- מניין לנו? הרי כמו שכל אחד יעבור ויקח מעט חמוצים מבעל המכולת ולא יישאר לו דבר, גם פה כל אחד יכול לומר אקח קצת אבל זה נזק שמצטבר, לכן אולי יהיה מותר בדבר מועט אך רק עם נטילת רשות קודם מבעלי החברה שהוא זה שמשלם את הכסף על הדברים?

  2. דבים שנהוג שלא מקפידים על לקיחתם, כמו טישיו או דף, או להשתמש בעט. מותר לקחת ללא רשות. אמנם כיון שזה נזק שעלול להצטבר אם כ"א יקח טישיו, לכן כתב השו"ע שמדת חסידות שלא לקחת.