אלרגיה מסכנת חיים/מזרק קבוע בצמוד 24/7 פלאפון להזמנת נ.ט.ן

שאלה:

תינוקת בת שנה וחצי אלרגית לחלב ומוצריו, מסכן חיים ברשותה מזרק אפיפאן מציל חיים באופן קבוע.
השאלה היא אחרי ההזרקה יש להזמין אמבולנס דחוף האם מותר לקחת אם ערכת הזריקה פלאפון גם בשבת.

תשובה:

שלום וברכה

אם אכן היא במצב סיכון אין שאלה בכלל, אבל אני לא מבין למה היא בסכנה, הרי רק ההורים נותנים לה אוכל והם יודעים שלא לתת לה חלב? אינני מבין את המצב אבל אם קיימת סכנה אין שאלה בכלל.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. כבוד הרב תודה לתשובתך, דמיין שהיא בא במגע אם תינוק אחר, או נוגעת במקום שהיה עליו חלב או מוצריו. הרי ילדים בגיל זה סקרנים ונוגעים בכל מיני דברים. מקווה שהסברתי את עצמי.

    ושוב תודה- אלכס