שכח ולא צם בתענית בכורות

שאלה:

שלום כבוד הרב יש לי שאלה
הבנתי שביום שישי היה אמור להיות תענית בכורות ובדרך כלל כדי לאפשר לבכורות לאכול עושים סיום מסכת בכוונה ביום הזה כדי שיהיה מותר לאכול ושכחתי מזה האם התענית הזאת הינה הלכה או שזה מנהג שנהגו?
ושאלה נוספת האם שימוש בחשמל ובמחשב במועד הינה רק לצורך המועד או שמותר להשתמש בזה כרגיל כמו ביום חול כי הבנתי שיש דברים שבעיה לעשות בחול המועד וכאלה שמותר רק לצורך המועד

תשובה:

מועדים לשמחה,

1. זו הלכה שיש לקיימה למרות שהמקור הוא כמובן מנהג, ראה משנה ברורה סי' תע ס"ק ז'. בעזרת ה' בשנה הבאה בודאי תזכור שיש לדאוג להשתתף בבית הכנסת בסעודת מצווה כדי להיפטר מהתענית הזו.

2. לא הבנתי את כוונתך, כל שימוש שאתה מדליק את האור או כל דבר אחר זה בעצם נעשה לצורך המועד ומותר.