מה דינם של יהודים שאכלו מצות ספוגות בבירה ללא ידיעתם?

שאלה:

חג שמח לכבוד הרב
אם מישהו שפך בעבודתו בטעות בירה על מצות שהיו לידו (לא אני)
והוא זרק את המצות הספוגות בבירה לפח, אך חלק השאיר, את אלו שפחות ספוגות.
ואכלו אותם בפסח.
אלו שאכלו את המצות בלי ידיעה מה הם נחשבים? שוגגים? אנוסים?
מה דינם מבחינת עונש? עונש קל יחסית של קורבן?
ואם אין בית המקדש ועולים למעלה, אז גיהינום?

תודה רבה כבוד הרב

תשובה:

שלום רב,

בירה זה הרי חמץ גמור. ולדעתי זה דבר די ידוע גם בציבור הכללי. קשה לומר שהאנשים שאכלו את המצות הספוגות בבירה לא ידעו שהם ספוגות בבירה. טעם הבירה מעט שונה מטעם המים… לכן, לצערי יותר נראה שהם עברו על איסור חמץ בפסח במזיד. שזה כידוע איסור חמור ביותר.

ובכל מקרה, ודאי שאסור להחזיק בירה בבית, יש איסור בל יראה ובל ימצא.