שאלה:
האם המצות הרגילות הנמכרות בקרטונים נקראות מצות שמורות בשעת הדחק ?
תשובה:
לא הבנתי את השאלה… יש בשוק שני סוגי מצות: יש מצות השמורות משעת קצירה, שזה נקרא מצה שמורה, ויש מצות ששמורות משעת טחינה בלבד שזו מצה שאינה שמורה, אבל היא גם כשרה כיון שנעשתה מקמח שלא נרחץ במים, אלא שלא היתה השגחה שלא באו החיטים במגע עם מים. אבל מהדרים להשתמש במצה שמורה, ובזמנינו זה דור של שפע ואין סיבה להקל בענין זה. אולי התכוונת לשאול על ההבדל בין מצת יד למצת מכונה? תסביר את עצמך.
התכוונתי למצות המכונה הרגילות ,האם ניתן לצאת בהם ידי חובת אכילת מצה?
אפשר לצאת ידי חובה, אבל נהגו להדר לקחת מצת יד משום שמתקיים בה יותר דין לשמה.
ואם לא כתוב מצה שמורה?
אז היא לא שמורה משעת קצירה אלא משעת טחינה ופחות מהודרת.
השאר תגובה