חנית זרים (ילדים נשואים של דיירים) בחניית בניין משותף

שאלה:

שלום וברכה ופורים שמח.
יש לנו בבניין חניה משותפת המספיקה בסך הכל לכ 4 רכבים. לפעמים באים ילדים/חתנים של משפחות שגרות בבניין וחונים במקום.
השאלה : האם מותר להם לחנות שם , שכן בכך הם גורמים שלדיירי הבניין לא תהיה שם חניה. והדיירים מקפידים על כך מטבע הדברים ?

תודה רבה
וחג שמח

תשובה:

שלום וברכה,

האורחים החונים אינם נחשבים כזרים אלא כשימוש של אחד מהדיירים – כיון שהם האורחים שלו.

כל עוד שלא חלקו את החניות דין החניות כרכוש המשותף, וזכותו של כל שותף להשתמש בכל החניות, כדין שותפים שכל אחד משתמש בכולו. ולכן יכולים האורחים של דייר אחד לחנות בכל החניות.

השכנים לא יכולים למנוע את האורחים לחנות, אלא יכולים לדרוש חלוקה. דהיינו שיחליטו כל דייר באיזה חנייה משתמש, ואז לא יכול האחד להשתמש אלא בחניה אחת.

מסתבר שאם התרגלו שכל אחד משתמש בחנייה פלונית נחשב כחלוקה, ואין האחד יכול להשתמש בשאר החניות.

בהצלחה.

מקורות:

ראה שו"ע חו"מ סימן קעא