רובוט מסחר במט"ח

שאלה:

שלום כבוד הרב
לפני חודשיים לערך ראיתי פרסומת של יהודי שלצורך העניין נקרה לו עודד.
הוא פרסם שיש לו רובוט מסחר במט"ח שתוכנת בצורה כזו שאינו יכול לפגוע בקרן ההפקה ומניב רווחים נאים כל חודש.
לאחר שיצרתי איתו קשר הוא הסביר שאכן כך הרובוט שומר על הקרן שלא תינזק.
פתחתי חשבון אצל ברוקר ישראלי מאושר שמפוקח על ידי הרגולטור הישראלי כך שכספי שמור בחשבון נאמנות.
בתחילה עשה רושם שהרובוט פועל טוב, אבל לצערי הרב לאחר חודש מחשבון של 18,420 $ נשאר בחשבון 400 $ לערך.
הוא טוען שזה קרה בגלל שהרגולטור הישראלי חוקק שאסור להשתמש ברכיב שהמערכת התבססה עליו מה שגרם שכבר אין הגנה על הקרן.
השאלה שלי מאחר והפקדתי לידיו את כספי רק בגלל שהוא התחייב שהקרן לא תינזק, האם הוא נושא באחריות על ההפסד שנוצר לי וחייב לשלם לי את מלא הכסף שהפסדתי?

תשובה:

שלום וברכה,

אני לא מבין בחוקי הרגולטור. בכל מקרה אותו אדם שהשקעת אצלו חייב לשלם לך את מלוא הסכום, אא"כ יוכיח כדבריו שהיה כאן אונס אמיתי ושלא בידיעתו.

חוששני שאותו אדם שהשקעת אצלו הוא נוכל וגנב, וכדאי שתצא מתחת זרועות ידיו במהירות האפשרית.

בהצלחה.